Monteringsanvisning for stillas

Det er ikke vanskelig å sette opp stillas, selv for deg som gjør jobben uten profesjonell hjelp.

Så lenge du følger monteringsanvisning og bruker riktig utstyr kan nesten hvem som helst sette opp stillas, men privatpersoner kan kun montere stillas dersom stillaset skal brukes privat. Hvis du for eksempel skal bygge stillas som blir brukt av en innleid maler havner dette under Arbeidstilsynet, og da kreves det sertifisert montering. 

Strand Stillas har en detaljert monteringsanvisning for stillas, som går gjennom hvert steg av prosessen. En oversiktlig produktliste er selvsagt inkludert.

Monteringsanvisningen finner du her.

Les monteringsanvisningen nøye

Begynn med å se over produktlisten og pass på at alle delene er med, skulle noe mangle er det selvsagt bare å ta kontakt. Sjekk også at ingen av delene har påtatt skade under transporteringen og at alt ser greit ut. Om du er usikker er det bare å ringe!

Tilpass stillaset til dine behov

For å få best utbytte av stillaset er det viktig at det er tilpasset dine behov og fasaden hvor jobben skal utføres. Skal du for eksempel arbeide på tak kan det ofte være lurt å gjøre stillasgulvet bredere med konsoller enten innover eller utover, eller i begge retninger. Det finnes også rekkverk med ekstra høyde slik at arbeidet på taket blir tryggere. Skal du male kan et heisehjul til å heise malingspannet oppover i stillaset gjøre jobben mye enklere. Rett tilbehør gjør stillaset mer effektivt og øker sikkerheten.

Her kan du lese mer om tilbehør til stillas.

Monteringsanvisning godkjent av SINTEF

Strand Stillas innehar SINTEF produktsertifikat. Et produktsertifikat fra SINTEF utstedes på grunnlag av prøveresultater, beregninger og annen verifisering av stillasets egenskaper. Produktsertifikatet utstedes for 5 år av gangen, og Strand Stillas er underlagt en årlig produkt- og produksjonskontroll av SINTEF. Vi tilfredsstiller derfor til enhver tid alle krav som blir stilt til produksjon og salg av stillas i Norge. Dette inkluderer selvsagt også vår monteringsanvisning, så du kan være sikker på at all informasjon møter relevante krav, lover og forskrifter.

Se produktsertifikatet her

Her kan du lese mer om SINTEF produktsertifikat

Trenger du teknisk support?

Monteringsanvisningen er laget for å være oversiktlig og enkel å følge, samtidig er det mange deler å holde oversikt på. Spesielt for deg som skal sette opp stillas for første gang hender det at man står fast under monteringen. Om du skulle finne deg i en situasjon hvor du ikke kommer deg videre så ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg selvsagt, og tar telefonen også utenom normal arbeidstid. Din opplevelse som kunde er vår fremste prioritering.

Ta kontakt - vi hjelper deg med alt innen stillas!

Strand Stillas blir produsert på Sunnmøre med toppmoderne CNC-maskiner og sveiseroboter. Vi leverer stillas av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Ta kontakt via vår nettside, du når oss også på telefon +47 45 50 57 77, eller e-post salg@strandstillas.no.