Aluminium sparkebord

Sparkebordene (fotlistene) våre i aluminium er utviklet og produsert for å vare i generasjoner. De har høy kvalitet, er vedlikeholdsfrie og miljøvennlige.

 

Sparkebord er viktig for å sikre tryggheten til de som jobber i og rundt stillaset, og som ferdes rundt det. Sparkebord sikrer mot at gjenstander skal falle ned fra stillaset, det er derfor viktig at de har høg kvalitet. Sparkebord i tre krever vedlikehold og trekker vann når de står ute, noe som etter hvert vil føre til at de råtner. Siden treverk blir tyngre når det trekker vann vil også sparkebordene bli tyngre når de blir våte. Våre nyutviklete sparkebord i aluminium er vedlikeholdsfrie og lettere enn sparkebordene våre i tre.

Siden aluminium ikke råtner kan alu-sparkebordene i likhet med resten av vårt stillas lagres ute hele året rundt uten å ta skade av det. Det kan derfor være spesielt gunstig å ha alu-sparkebord til stillaset visst du lagrer det på en stillashenger eller ute. Har du stillashenger med alu-sparkebord kan den stå ute hele året, klar til transport dit du vil bruke stillaset. Siden alle stillasdelene har sin egen plass, så er det lett for deg å finne de delene du trenger uten å måtte stable om på noe. For deg som leier ut stillas til mindre prosjekt eller sameier stillas kan dette være en god løsning.

Sparkebord er en av de stillasdelene som en del slurver litt med. Noen dropper å bruke de, selv om det er krav til det på stillas over 2 meter høyde, andre kontrollerer kanskje ikke sparkebordene sine nøye nok eller glemmer å kassere ødelagte sparkebord. Tradisjonelle sparkebord i tre slites raskt ned så de må kontrolleres nøye og kasseres dersom de har råtnet eller er skadet. De i aluminium trenger du sjelden eller aldri å kassere da de er holdbare og ikke råtner. Alu-sparkbordene er dermed en sikrere og mer langvarig løsning.

Alu-sparkebordene er produsert i 100 % norsk aluminium. Materialet har kort reisevei, noe som bidrar til å minske utslipp av klimagasser. Vi i Strand Stillas har valgt norsk aluminium fordi vi er opptatt av bærekraft. Vi får samtidig støttet norsk lokalindustri, noe vi syns er viktig. Sparkebordene er også 100 % gjenvinnbare. Ved at stillaset vi produserer er gjenvinnbart og resirkulerbart, skaper vi ikke avfall, selv dersom stillasdelene blir ødelagt. Aluminium sparkebordene er holdbare og like fine i generasjoner. Du slipper dermed å kjøpe nye, selv etter mange år. Spar miljøet, spar lommeboken!

Les mer i Stillas laget med miljø i tankene og Stillas laget med norsk aluminium

Ikke nok med at sparkebordene er miljøvennlige, holdbare og vedlikeholdsfrie, vi har også utviklet en stablekant i alu-sparkebordene slik at du lett kan stable de når du skal lagre eller transportere de. Stablekanten passer til kanten på stillasgulvene våre, noe som gjør at du like fint stabler sparkebordene på gulvene som på andre sparkebord. Transporten blir dermed sikrere, siden stablingen blir mer stabil.

Alu-sparkebordene kan leveres med kundens logo om ønskelig. Vi har eget trykkeri så det er bare å ta kontakt så fikser vi det.