Så lett bygger du stillas

Mange vegrer seg mot å sette opp stillas uten profesjonell hjelp, men det er mye enklere enn du kanskje tror.

Så lenge du følger monteringsanvisningen nøye kan nesten hvem som helst sette opp stillas. Skulle du få problemer underveis og har behov for litt teknisk support er det selvsagt bare å ringe.

Les monteringsanvisningen nøye

Det viktigste du gjør når du setter opp stillas selv, er å lese monteringsanvisningen nøye. Pass på at alle delene er der, og sjekk at det ingenting har påtatt seg skade under transport. Når du vet at alt er der og ser i orden ut er neste steg å lese monteringsanvisningen. Vår monteringsanvisning er SINTEF-sertifisert, og laget for å være oversiktlig, detaljert og enkel å følge.

Aluminium gjør stillaset lett og enkelt og håndtere

Strand Stillas er produsert med norsk aluminium, noe som gjør stillaset lett og enkelt å håndtere. Dersom du ønsker et ekstra lett stillas, velger du stillasgulv med kompositt. Stillas laget med kompositt gulv har enda lavere vekt enn rene aluminiumsgulv, og det optimale valget for både det private og det profesjonelle markedet der lav vekt, kort monteringstid og lang levetid er påkrevd.

Sett familien i sving

Selv om det skal være både lett å håndtere og enkelt å sette opp når du følger monteringsanvisningen, er det fremdeles slik at man helst skal være minst to når man setter opp stillas. For privatpersoner betyr det at det kanskje er på tide å få tenåringen vekk fra telefonen, eller ringe til svigers for å be om en tjeneste. Her er det bare å sette familien i sving.

Demontering av stillas

Før du demonterer stillaset er det viktig at alt verktøy og materiale er fjernet fra stillaset. Pass på å sikre området rundt for å unngå farlige situasjoner. Alle delene skal heises ned, man skal aldri kaste noe ned fra stillaset. Demontering foregår i motsatt rekke fra monteringen. Når du er ferdig rengjør du stillaset og sjekker for skade. Deretter kan du legge det bort til oppbevaring.

Trenger du et sted å lagre stillaset? Se våre stillashengere her.  

Ta kontakt - vi hjelper deg gjerne!

Strand Stillas produserer stillas laget med norsk aluminium. Vi har 20 år med ekspertise og erfaring. Din opplevelse som kunde er vår største prioritering. Ta kontakt via vårt online skjema, eller ring oss på telefon +47 45 50 57 77.