Tilpassing av stillas i skrått terreng

Dersom det er skrått terreng, eller trapp, der du skal bygge stillaset krever det litt tilpassing. Ved hjelp av noen ekstra deler kan du enkelt få til dette med det stillaset du har. Vi har også ferdige påbyggingspakker for skrått terreng.

Ved fundamentering på skrående underlag som betong og asfalt, skal man bruke utjevningsplank / kiler eller ledda spindelfot for å få spindelføttene i vater. På skrånende underlag av jord, grus pukk etc. klarer man som regel å planere underlaget ved å bruke spindelfoten som «grafse», slik at foten står rett. Om skråningen er liten så kan det være tilstrekkelig å justere med standard spindelføtter med justering 0-0,6 m. Alternativt er lengre spindelføtter med justering 0-0,75 m også tilgjengelig. Les mer om dette i monteringsanvisningen vår.

Hvis skråningen er brattere, eller ved trapper, så brukes utjevningsrammer for å kompensere for dette. De har vi i høydene 0,66 – 1,0 – 1,5 m og kan brukes i kombinasjon med 2 m vertikalramme, som er standard. For å sikre stabiliteten til stillaset skal utjevningsrammene avstives med rekkverk og/eller rør og koblinger. Diagonal universal kan med fordel også benyttes. Utjevningsrammene kan også brukes til å tilpasse arbeidshøyden, noe som kan være ønskelig for eksempel ved skifting av vindu og arbeid ved takfot. Dersom du trenger å tilpasse arbeidshøyden, så kan du sjekke ut påbyggingspakker høyde.

Husk at vi alltid er tilgjengelig dersom du har spørsmål eller ønsker hjelp til å finne en løsning som passer deg. Ta kontakt med oss på nettsiden, på telefon +47 45 50 57 77 eller e-post salg@strandstillas.no. Vi hjelper deg gjerne!